Од сутра Народни музеј отворен сваког дана од 10 до 14 сати

БЕОГРАД: Од сутра, 23. априла, сви заинтересовани биће у прилици да посете Народни музеј у Београду, сваког дана у периоду од 10 до 14 сати, казала је за Танјуг кустос Народног музеја у Београду Лидија Хам.
ham_muzeji_izj

Министарство културе и информисања упутило је јуче препоруку свим библиотекама, архивима, музејима и галеријама у Србији да од данас наставе рад, уз стриктно поштовање свих превентивних мера прописаних од Владе Србије које се односе на спречавање ширења епидемије корона вируса током трајања ванредне ситуације.

У односу на ту препоруку Министарства, Хам напомиње да Народни музеј не може да настави са радом на исти начин као што је то био случај до 15. марта када је затворен због сузбијања пандемије Ковид 19. 

"За сада нећемо отворити цели изложбени простор већ само приземље сталне поставке музеја. Улаз ће бити контролисан у односу на здравствене ризике, имајући у виду да пандемија још увек траје и ванредне мере које су још увек на снази. Људи ће улазити у музеј као што улазе у радње. Сви ће морати да рачунају на време које ће морати да одвоје за чекање пре улазка у музеј. Препорука је да посетиоци музеја носе маске и рукавице", казала је Хам.

Она је додала да ће сви заинтересовани моћи да погледају праисторијске експонате. 

Према њеним речима, Народни музеј је све време док је био затворен због сузбијања пандемије вируса Ковид 19, комуницирао са својим корисбницима преко интернета. 

"О томе сведоче хиљаде посета нашим виртуелним садржајима. Без обзира што се од сутра враћамо редовном функционисању, позивам све да и даље прате наше саџаје преко интернета", казала је Хам.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести