Отворена изложба Друге грчко-српске уметничке колоније

БЕОГРАД: Помоћник градоначелника Андреја Младеновић отворио је вечерас у Дому омладине завршну изложбу Друге грчко-српске уметничке колоније „Београд 2021“.
i
Фото: Tanjug/video

Циљ колоније је учвршћивање братских грчко-српских односа кроз изражајне ликовне форме грчких и српских уметника, а тема радова учесника су историјске знаменитости Београда, саопштио је Секретаријат за информисање Града Београда.

Младеновић је захвалио уметницима из Грчке на доласку у Београд, као и организаторима који су, како је навео, још једном показали колико су јаке везе грчког и српског народа.

Везује нас много тога, не само прошлост кроз нашу бурну историју, већ и садашњост и то тако што се узајамно помажемо у тешким околностима. Бројни су ти примери, пре неколико месеци видели смо подршку и помоћ наше екипе ватрогасаца када је заиста било тешко нашим пријатељима на острву Евија. Увек смо ту да се једни другима нађемо. Грчки народ је нама много помогао и биће тешко да им се одужимо, нагласио је Младеновић.

Свесни смо да је та братска љубав наша два народа нераскидива, навео је Младеновић и додао да овакве културне активности утичу да те везе буду још јаче.

Драго ми је што су наши пријатељи имали прилику да виде Београд, иако је лоше време, али биће још прилика за то, закључио је Младеновић.

Уметничка директорка колоније Бојана Димитријевић захвалила је свима који су је подржали у реализацији ове идеје.

Колонију је организовало Удружење „Ризница српске духовности“, уз подршку Града Београда и почасног конзула Србије на Кефалонији др Виктора Рухотаса.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести