Отворена Нушићијада у Ивањици

ИВАЊИЦА: Великом парадом мештана и примопредајом кључева града вечерас је у Ивањици и званично отворена девета обновљена Нушићијада, која ове године протиче у знаку „умножавања“, јер је синоћ Удружење грађана Кудес имало своју Нушићијаду на приватном имању у околини Ивањице, а претходно, 18. августа, и на Дорћол плацу у Београду. 
nusicijada
Фото: Ilustracija

Коментаришући то глумац Милан Милосављевић, који већ девету годину на обновљеној Нушићијади оживљава лик великог српског комедиографа, рекао је да ће можда и он организовати своју Нушићијаду.

У овој земљи чуда све је могуће, па зашто и ја не бих имао своју Нушићијаду. Али, постоји само једна Нушићијада која је у власништву грађана, навео је Милосављевић кад му је председник општине Зоран Лазовић симболично предавао кључеве града. 

Државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација Мирослав Кнежевић рекао је да су овакве манифестације један од 11 кључних туристичких производа Србије, те додао да Нушићијада има подршку министарства које, како је рекао, издваја значајна средства за инфраструктурне пројекте везане за развој туризма у Ивањици.

Током викенда посетиоци Нушићијаде, која од ове године има и сертификат за квалитет Удружења за туризам и манифестације, присуствоваће позоришним представама, концертима и бројним другим садржајима организованим у част великог српског комедиографа и у славу смеху, радости и весељу.

Организатори овогодишње Нушићијаде су општина Ивањица, Дом културе и Туристичка организација Ивањица.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести