Папајоану: Фасциниран сам Теслом

НОВИ САД: У Српском народном позоришту 14. и 15. априла биће изведена представа “Мастило” Димитриса Папајоануа којом ће почети Београдски фестивал игре.
srpsko narodno pozoriste
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Аутор овог спектакла рекао је да је срећан што је у Новом Саду и што му је дата сцена најстаријег националног театра у Србији.

"Ово је четврти пут да се моје креације представљају у Србији и сећам се да је прва представа коју сам донео у Београд био комад ''Мртва Природа'', јер је фестивал инсистирао управо на тој продукцији. Тај рад је био чудан, јер то што ја радим није ни театар, ни игра, него нешто сасвим другачије. Радује ме да Србија представља место где се мој рад представља са успехом. Од тог рада почиње моја фасцинација Николом Теслом и још увек је Тесла у мојим радовима и видећете да у ''Мастилу'' електричну енергију мањамо са енергијом воде", рекао је Папајоану.

Директорка Београдског фестивала игре Аја Јунг је истакла да тај фестивал дугује велику захвалност Српском народном позоришту.

То позориште је врло стрпљиво често мењало датуме, али је је заједно са фестивалом успело да данас Београдски фестивал игре буде једини фестивал игре у Европи који се одржава у време пандемије.

"Мени је данас изузетна част да могу да најавим представу ''Мастило'' и још већа ми је част да је данас са нама једна од највећих личности уметничке игре у свету Димитрис Папајоану. Ова представа је премијерно изведена прошлог лета у Торину, а следеће извођење после Новог Сада биће на авињонском фестивалу због чега у Нови Сад долазе и врло важни гости: представници француске штампе, критичари, дуректори фестивала, рекла је Аја Јунг.

Управник Српског народног позоришта Зоран Ђерић рекао је да је већ одиграно неколико представа са овогодишњег фестивала.

"Имаћемо још представа и до краја месеца и вероватно до краја године, тако да је гостовање БФИ у Новом Саду све запаженије и бројније, што значи да фестивал има публику у Новом Саду", рекао је он.

Купљене улазнице за представу која је требало да се одржи 20. марта, важиће за 14. април, и није их потребно мењати.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести