ПОЧИЊУ „АНТИЋЕВИ ДАНИ” Мит о птици

Седамнаеста едиција традиционалне манифестације, посвећене нашем познатом песнику Мирославу Антићу,  почеће данас тачно у подне у клубу Трибине младих Културног центра Новог Сада представљањем часописа „Детињство“.
Miroslav Antic
Фото: Dnevnik.rs

Програм се наставља у 18 часова у истом простору отварањем изложбе дечјих радова са ликовног конкурса „Антићеви дани“, а потом ће у 19 часова у Малом ликовном салону бити отварена изложба „У дијалогу са Миком – Бојан Кириџић“

Како је недавно саопштено на конференцији за новинаре, до 18. марта у оквиру „Антићевих дана” биће приређена и мултимедијална изложба “Мит о птици”, а најављене су и бројни књижевни сусрети,  на којима ће, између осталог, бити представљени песници млађе и средње генерације, чије прве збирке су ушле у ужи избор на овогодишњем конкурсу за награду  манифестације. 

Уручење Награде „Мирослав Антић“, која се додељује за најбољу песничку годину објављену у прошлој години, планирано је за четвртак, 14. март. У Свечаној сали Градске куће признање ће у 12 часова добити новосадски поета Селимир Радуловић за књигу “Записи на стубу, јерусалимском”, објављену у издању “Лагуне”. „Радост уместо нихилизма, човекова победа уместо пораза, то чини основну супстанцу ове књиге”, образложио је одлуку жирија његов председник Мирослав Алексић.

М. С.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести