Познати резултати Конкурса за културно наслеђе

БЕОГРАД: Резултати Конкурса за културно наслеђе Министарства културе и информисања за 2020. годину у четири области објављени су на њиховом сајту.
bc ikona presvete trojice
Фото: Dnevnik.rs

Реч је о конкурсима у областима непокретно културно наслеђе, археолошко наслеђе, стара и ретка библиотечка грађа и библиотечко-информациона делатност.

Одлукама конкурсних комисија, на та четири конкурса подржано је 137 пројеката, у укупном износу од 225.695.000 динара.
Планирано је да до краја текуће недеље буду познати и објављени резултати конкурса за преостале три области заштите културног наслеђа: архивску грађу, музејско и нематеријално наслеђе.

Како су подсетили у саопштењу, свих седам конкурса расписано је 21. децембра 2019. године, али је због ванредног стања услед пандемије вируса Ковид-19 пролонгиран читав поступак.

Изражавамо велико задовољство чињеницом да су сви конкурси за финансирање или суфинансирање пројеката у овој области за 2020. годину подржани у предвиђеним износима, без умањења, што ће у условима коригованог укупног буџета Министарства бити значајна подршка многим установама, институцијама и појединцима који се баве за?титом културног наслеђа, поручили су из Министарства.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести