Представа "Мали брачни злочини" 150. пута на сцени НП

БЕОГРАД: Представа "Мали брачни злочини" по тексту Ерика Емануела Шмита, а у режији Филипа Гринвалда биће изведена 150. пут 14. фебруара на Сцени "Раша Плаовић".
n
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

Савремени француски писац Шмит у овој "великој афери живота удвоје" у центар посматрања ставља модерног мушкарца и жену - Жила којег игра Борис Пинговић и Лиз коју на сцени оживљава Нела Михаиловић, разоткривајући сплет старомодних и савремених елемената њихових емотивних и физичких односа.

Заплет настаје у тренутку када Лиз, сазнавши да јој супруг има амнезију, покушава да искористи ту ситуацију тако што настоји да га убеди у нешто што се заправо није ни десило.

Према речима редитеља Гринвалда, Шмитови јунаци давно замрлих страсти и огрезли у баналности свакодневице, а суочени са сопственом промашеношћу међусобно се киње и злостављају у име љубави.

Дирљиво је, с друге стране, како за том истом љубављу очајнички чезну. Овај комад личи на беспрекорну музичку партитуру, могуће га је увек изнова и изнова откривати. Не даје коначне одговоре. Свака Шмитова истина крије тајну, а та загонетка интригира, сматра Гринвалд.

Драматург је Жељко Хубач, сценографију је урадио Борис Максимовић, костиме Сара Куртовић, а дизајн звука Владимир Петричевић.

Представа је премијерно изведена 16. априла 2011. године на Сцени "Раша Плаовић".

На матичној сцени и гостовањима, "Мале брачне злочине" је видело близу 30.000 гледалаца.

На 20. Међународном фестивалу малих сцена и монодраме, одржаном у децембру 2015. године у Источном Сарајеву, Нела Михаиловић је за улогу Лиз освојила Награда за најбољу глумицу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести