"Реконструкција" позива на уметичку акцију Изађи на прозор

БЕОГРАД: Платформа посвећена уметничким праксама на улици "Реконструкција", организатори истоименог фестивала уметности на улици, позвала је данас уметнике и уметнице, као и ентузијасте, да се прикључе колективној уметничкој акцији "Изађи на прозор".
e
Фото: Pixabay.com

Из "Реконструкције" позивају све заинтересоване, без обзира на то да ли имају раније уметничко искуство, да од материјала које имају - чаршава, јастучница, столњака, папира, картона и слично, направе своје радове.

Могу направити цртеже, слике, фотографије, просторне инсталације, скулптуре, испишу песме, кратке приче и окаче их на свој прозор или терасу, жицу за веш или тресач за тепих и учествују у колективној изложби радова у једином физичком јавном простору који нам је сада стално доступан.

"Како су окупљања и деловање у јавном простору тренутно онемогућени, грађани, грађанке, а међу њима и уметници и уметнице, принуђени су да највећи део времена проводе у својим домовима. Стога нам поглед кроз прозор у последње време значи више него иначе, а старијима међу нама је данима уназад био једини контакт са спољашњим светом. То нас је подстакло да се и сами посветимо стварању, али и да позовемо све који желе да нам се прикључе", поручују из "Реконструкције".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести