Стручно вођење кроз Готјеову изложбу и овог викенда у МСУБ

БЕОГРАД: Стручно вођење кроз изложбу "Љубав је љубав: радост венчања за све Жан Пол Готје" наставља се и предстојећег викенда у Музеју савремене уметности у Београду са историчарком уметности, докторком Милицом Мађановић, најавили су из МСУБ.
g
Фото: Tanjug/promo

Мађановић ће публици приближити уметности нераскидиво везане за човеково постојање и делање.
Тема стручног вођења докторке Милице Мађановић, менаџерке београдске поставке изложбе "Љубав је љубав..." је "Фирмитас, утилитас, венустас: трагом витрувијанских златних правила архитектуре у модном дизајну Жан Пол Готјеа".

Третирајући Готјеово стваралаштво као предмет студије случаја, вођење ће истражити могућност примене традиционалних архитектонских постулата структуре, функције и форме у анализи модних креација. Изложбени експонати ће служити као смернице на путовању кроз домене архитектуре и моде, а Жан Пол Готје ће бити приказан као градитељ људске свакодневице краја 20. и почетка 21. века, каже докторка Милица Мађановић.

"Љубав је љубав: радост венчања за све Жан Пол Готје" је европска премијера ове изложбе, која београдској публици доноси 38 венчаница високе моде креираних у периоду од 1990. до 2000. године, од којих чак осам раније нису биле део поставке.

Значајни део организовања ове изложбе је и сарадња приватног привредног и културног сектора, будући да је пројекат готово у потпуности реализован уз помоћ бројних спонзора.

Карте за овај термин се могу купити искључиво онлајн преко сервис сајта ticket.rs. Музеј савремене уметности Београд поштује све епидемиолошке мере, и посете су у малим и строго контролисаним групама, будући да се улазнице продају по временским слотовима.

Изложба траје до 1. марта 2021.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести