УО Народног позоришта: Југ Радивојевић директор Драме

БЕОГРАД: Управни одбор Народног позоришта позвао је део ансамбла драме и остале запослене, управника и смењеног в.д. директора Драме да у непосредном контакту и мирним путем разјасне све недоумице и отклоне неспоразуме.
narodno pozoriste beograd
Фото: Tanjug (T. Valič, ilustracija)

УО НП ће сматрати легитимним једино договор који се постигне на законит и Статутом утврђен начин, пише у препоруци УО Народног позоришта у Београду, објављеног на сајту те културне установе. 

Управни одбор Народног позоришта у Београду одржао је седницу и између осталог констатовао да је у тренутку одржавања седнице Жељко Хубач преузео решење и понуду управника и потписао анекс уговора о раду којим се премешта на место драматурга, као и да је Југ Радивојевић преузео решење и понуду управника и потписао анкес уговора којим се премешта на место директора Драме Народног позоришта. 

Управни одбор такође констатује да је Југ Радивојевић послао мејл управнику којим за сада на правни начин није одбио решење, понуду управника и анекс уговора којим се поставља на место директора Драме Народног позоришта у Београду. 

Такође УО НП је констатовао да су све правне радње обављене на законит и статутаран начин и да није доведен у питање уметнички профил и досег досадашњих представа Драме Народног позоришта. 

УО Народног позоришта у Београду такође констатује да је сменом в. д. директора Драме Жељка Хубача и именовањем, па јавном оставком Радивојевића, дошло до незадовољства дела ансамбла Драме Народног позоришта у Београду. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести