Одржано прво донаторско вече Битефа

На првој донаторској вечери Битеф фестивала, која је окупила представнике дипломатског кора, те бројне личности из пословног, уметничког и јавног живота, приређена је аукција дела наших познатих уметника Владимира Величковића, Уроша Ђурића, Михаела Милуновића и Вука Видора Величковића, као и плаката и каталога првог издања Битефа из 1967. године који је дизајнирао Владислав Лалицки.
bitef
Фото: Miloš Lalatović, Robert Čoban i Ivan Medenica, foto: Nadlanu.com

„Идеја нам је била да покушамо да уведемо и неки други вид у финансирање културних програма, с тим да није био примарни циљ да се прикупи одређени новац него пре свега да се окупе људи који слично мисле о култури и подржавају пројекат какав је Битеф. За нас је стога веома значајно што су уз нас били и уметници који су дали своје радове и чланови дипломатског кора и бројни привредници који су дошли на донаторско вече а нисмо са њима до сада имали неку конкретнију сарадњу”, изјавио је за „Дневник” директор Битеф театра Милош Латиновић, уз напомену да ће прикупљена средства бити усмерена у реализацију програма следећег Битефа.

Донаторско вече организовано је у сарадњи са McCann Grupom, а уметнички директор и селектор фестивала Иван Меденица најавио је формирање Клуба пријатеља Битефа и потврдио да ће 13. децембра у Риму, у оквиру доделе Европске награде за позориште, међународном трибином бити обележено 50 година од оснивања једне од најзначајнијих театарских манифестација у овом делу Европе.

М. С.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести