"Простор за револуцију" лауреат 47. ИНФАНТ-а

НОВИ САД: Проглашењем победника и уручењем награда вечерас је у Новом Саду свечано затворен 47. Интернационални фестивал алтернативног и новог театра - ИНФАНТ, а одлуком жирија награда је додељена представи „Простор за револуцију“ Битеф денс компаније, саопштили су организатори.
infant
Фото: infant.rs
У конкуренцији су биле и представе „Ана Франк“ Шабачког позоришта и „Алгоритам сна“ Театра МИМАРТ.
 
У саопштењу се наводи да ће селектор наредног, 48. ИНФАНТ-а бити редитељ Александар Поповски.
 
Ансамбл Српског народног позоришта је на затварању у част награђених уметника одиграо представу "Ко је убио Џенис Џоплин?".
 
Представа се односи на 1970. годину када је преминула америчка рок и блуз певачица Џенис Џоплин, интригантна личност која се супротставила друштвеним нормама тог времена.
 
На 47. ИНФАНТ-у под слоганом „Лична револуција“ новосадска публика је имала прилике да учествује у разним радионицама које су обухватале уметности попут књижевности, театра, плеса, виртуелне реалности, боди-арта, па чак и циркуса, као и да посети изложбу аутора Данила Балетића под називом „Скулптура Трансформерси и Диноботи“ и изложбу „Војвођански сликари“.
 
Фестивал је ове године био у новом издању те се враћа својим коренима у алтернативном простору и био је одржан у Кинеској четврти.
EUR/RSD 117.1420
Најновије вести