„Ана Карењина” на фестивалу „Синерџи”

Домаћин Међународног фестивала театара мањина “Синерџи” Новосадско позориште / Ујвидеки синхаз извешће у оквиру њега вечерас у 19 часова представу “Ана Карењина”, рађену по чувеном Толстојевом роману, у режији Дејана Пројковског.
Iz predstave “Ana Karenjina”, Novosadskog pozorišta / Ujvideki sinhaza Foto: promo
Фото: Из представе “Ана Карењина”, Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаза Фото: промо  

Избор између индивидуалне среће, или среће породице, односно других, да ли одабрати свој пут, или остати у неким оквирима где те друштво у једном тренутку постави, то су избори, дилеме и питања која поставља ова представа, открива њен редитељ Дејан Пројковски.

- Бавимо се не толико формом времена, нас не занима тај Толстојев период у смислу стила, него суштином, људима који се до кости, до бола, труде да некако пронађу свој пут, смисао, да нађу дефиницију шта значи срећа, шта значи волети. И сама Карењина се у једном тренутку поставља као Сизиф. Она се сваки дан, опет и опет, као Сизиф, попне на брдо, где тражи смисао живота, праву љубав и срећу, нешто се поломи, и опет креће из почетка да тражи тај смисао - објашњава Пројковски.

У улози Ане Карењине је Марта Береш, Алексеј Карењин је Атила Немет, Алексеј Вронски је Арпад Месарош, а у осталим улогама су: Золтан Ширмер, Јудит Ласло, Габор Понго, Бланка Диенеш, Агота Ференц, Роберт Ожвар, Ливиа Банка, Терезиа Фигура, Мартин Бохоцки, и други.      

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести