Будва: Град театар отвара "Употреба човека" 15. јула

БУДВА: Фестивал Град театар у Будви ове године ће, највероватније, почети 15. јула и трајаће до 20. августа, преносе црногорски медији.
budva pixabay
Фото: pixabay.com

Директорка ЈУ Град театар Милена Лубарда Маројевић казала је да ће фестивал бити отворен премијером представе “Употреба човека” према роману Александра Тишме, у режији Бориса Лијешевића.

Волели бисмо да буде могуће да фестивал траје до 20. августа. Приказали бисмо мањи број програма него што би то било очекивано, али већи број извођења, казала је Маројевић.

Она је истакла да ова година није година раскоша, већ уштеде, те се Град театар одрекао програма који су најскупљи, најзахтевнији и који подразумевају долазак великог броја људи из иностранства.

Одржаћемо, надам се, идеју о четири програмска сегмента само што ћемо све то прилагодити мерама које буду биле потребне.

Видећемо да ли ћемо уопште моћи да организујемо програме у цркви Санта Мариа, осим ликовних садржаја, каже Маројевић.
Музичке програме, истиче, вероватно ће извести између цркава, а неопходно је да користе још једну сцену поред ње, те би требало да то буде амфитеатар у манастиру Стањевићи.

У овом тренутку свакодневно пратимо дешавања и инструкције, у контакту смо са људима из региона да бисмо знали на који начин ће бити могући њихови доласци, каже директорка.

Нове трибине би требало да буду монтиране до почетка фестивала и оне ће имати мање седишта него до сада, свега 200, како би била размакнута на препорученој дистанци.

Није реално, ни пристојно у овом ситуацији, када се сви боримо да сачувамо економију и туризам, говорити о неком бахаћењу и скупом фестивалу и спектаклима. Могуће је одржати фестивал са мањим бројем извођења, а ипак сачувати квалитет, каже Маројевић за црногорске медије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести