ДАНИ ЗОРАНА РАДМИЛОВИЋА Радету Шербеџији награда за најбољу улогу

Награда за најбоље глумачко остварење на 28. Данима Зорана Радмиловића у Зајечару припала је Радету Шербеџији за улогу Џорџа у представи “Ко се боји Вирџиније Вулф” рађена у копродукцији  Казалишта Улисес и Београдског драмског позоришта.
rade serbedzija
Фото: Tanjug (Tanja Valič)

Виртуозна и суптилна, прочишћена до суштине, глумачка игра Радета Шербеџије дубоко промишља друштво и свет у коме живимо и умиремо, образложио је своју одлуку стручни жири.

-  Шта мора уметност? Мора бити храбра, мора бити одважна, мора свету показати његово лице и наличје и власт присилити да се погледа у огледало. Морамо правити храбре, уметничке пројекте, самим тим бранити свој народ, своју нацију, своје људе. Да издрже, да победе зло око њих, да праве достојанственији живот за своју децу. Живот који овај народ заслужује, сећајући се дивних  Николе Тесле, Бранка Миљковића, Ивана Горана Ковачића– поручио је Раде Шербеџија путем видео линка спречен да због концерта у Словенији лично прими награду.

Ово остварење добило је и награду „Крстомир Миловановић“ за визуелни идентитет уз образложење да су сценографија Стефано Катунара и костими Бјанке Аџић Урсулов дали прецизну атмосферу за одличну представу. Награду за најбољу представу на 2. Фестивалу малих позоришних форми добила је “Кројцерова соната” у извођењу Влада Керошевића. Представа “Сјећаш ли се Доли Бел” Камерног театра 55 из Сарајева, у режији Кокана Младеновића је по оцени публике најбоља представа.        

Н. П.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести