Мира Бањац отвара позоришни маратон у Сомбору

СОМБОР: Прослављена глумица Мира Бањац отвориће 13. јуна 27. Позоришни маратон Народног позоришта у Сомбору под слоганом "Либерте, Егалите, Фратерните - Слобода, једнакост, братство", најавили су организатори. 
mira banjac, Tanjug
Фото: Tanjug

Након свечаног отварања Маратона у 19 сати, на Великој сцени биће одиграна представа Атељеа 212 "Петријин венац" Драгослава Михаиловића у режији Бобана Скерлића, а потом следи представа "Стриптиз", ауторски пројекат Радослава Миленковића коју изводи београдски "Процес театар"

Исте ноћи, публика ће имати прилику да погледа представу Крушевачког позоришта "Анималс" Угљеше Шајтинца у режији Снежане Тришић. 

На Маратону ће бити и две представе за децу. 

У петак, 14. јуна, биће одиграна представа новосадског Позоришта младих "Снежна краљица" Х. К. Андерсена у режији Бисерке Колевске, а дан касније гостује Државно позориште за децу из Санкт Петербурга с представом "Пепељуга" у режији Романа Камхена. 

Другог маратонског дана, у петак, 14. јуна, гостује представа Народног театра из Битоља "Но(је)ва Македонија", ауторски пројекат Кокана Младеновића, а потом ће биће одиграна представа "Мирна Босна" Бориса Лалића у режији Саше Пешевског, у извођењу Камерног Театра 55 из Сарајева. 

На крају друге фестивалске вечери биће одиграна представа "Црвена" Џона Логана у режији Данила Маруновића, а у извођењу Град Театра Будва, и "Мапа измишљене стварности", ауторски пројекат Слободана Бештића у извођењу Народног позоришта Београд и у копродукцији с Прита медија.

У суботу, 15. јуна, публика ће моћи да погледа представу "Вечера будала" у режији Божидара Ђуровића, у извођењу Звездаре театра, "Овај ће бити другачији" Сташе Бајац, у режији Ђурђе Тешић и извођењу Атељеа 212, представу Државног позоришта "Шевченко" из Харкова "Замак" Франца Кафке, у режији Олексадра Ковсхуна.

Маратон затвара представа Народног позоришта Сомбор "Тенор на зајам" Кена Лудвига, у режији Оље Ђорђевић. 

Представа ће се одиграти на Великој сцени, два сата после поноћи, а након следи традиционални маратонски догађај - Цветни удар.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести