Мјузикл о Милеви Марић Ајнштајн 1. децембра у Београду

БЕОГРАД: Београдска премијера мјузикла "Теорија релативитета" о Милеви Марић Ајнштајн, редитељског тандема - Иван Вања Алач и Владислав Велковски, биће одржана 1. децембра у Позоришту на Теразијама, у продукцији компаније “Вива денс” из Новог Сада.
m
Фото: Tanjug ( shutterstock.com/ Rocksweeper, ilustracija)

Тема мјузикла заснована је на животу и делу талентоване и вредне научнице родом из Новог Сада, која није имала услове равноправног изражавања са мушкарцима, како наводе аутори сценског дела.

Тако ће се београдској публици представити биографска музичка прича кроз препознавање сличности и паралела са данашњим временом и простором.

Путем сценског садржаја комад ће приказати последице негативног односа према женском полу било ког узраста, у било које време и месту.

Редитељи су поводом овог пројекта истакли да су данас ипак много бољи услови изражавања, стварања и иновација него тада, али још увек се осећају трагови дуготрајног неравноправног односа према женама које ће се нарочито обрађивати у овом мјузиклу, са циљем наглашавања последица које такав однос узрокује.

Компанија “Вива денс” за 28 година постојања још увек важи за плесни клуб у земљи са највише награда, чији рад је одавно познат и ван граница Србије.

До сада су изводили неколико освешћених мјузикла о важним женама из историје, и тако је њихов претходни пројекат “Ко се боји Исидоре Данкан” извођен по свим значајним фестивалима и манифестацијама у Србији.

Редитељ Иван Вања Алач недавно је дипломирао са представом “Београдска трилогија” Биљане Србљановић, на сцени “Студио” Југословенског драмског позоришта.

Мјузикл "Теорија релативитета" је пројекат који се финансира из буџета Министарства културе и информисања.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести