Нова представа о “Старом” у Културном центру Новог Сада

НОВИ САД: “У тишини позорнице” наслов је нове представе у Културном центру Новог Сада, копродукције са Савезом драмских уметника Војводине.
predstava
Фото: M. Vojnović

Представа ће премијерно бити изведена у понедељак, у 20 сати, саопштено је на конференцији за новинаре. Аутори и извођачи су Маријана Прпа Финк, Миљан Војновић (текст, сценографија и видео) и Љубомир Николић (музика и дизајн звука).

Уредник сценског програма Културног центра Новог Сада рекао је да представа “У тишини позорнице” наставља позоришни однос према граду у којем је настала, а да се односи на алтернативну сцену, прецизније ИНФАНТ (Интернационални фестивал алтернативног и новог театра).

У раду на представи, за Маријану Прпу Финк кључно је била специфична методологија рада, заснована на књизи “Сценски покрет и његово дејство на гледаоца”.

Миљан Војновић је објаснио да је идеја била да се баве оним што је забележено на сцени у Новом Саду, утицајно за културу, као благом којег нисмо свесни. У својеврсном позоришном страживању тако се пошло од видео материјала забележеног на ИНФАНТ-у, да би се уобличила представа која може бити само једна у низу, на исту тему.

Човек на сцени као метафора човека у свету - кључна је позоришна одредница за Војновића.

Композитору Љубомиру Николићу је узбудљиво што је део нечег другачијег, јер у представи није само композитор, него и извођач.

И. Бурић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести