Отворен 44. Фестивал алтернативног театра Инфант

„Инфант је био  и остао динамичка платформа за сталну провокацију и могућу промену; за сталну проверу нас самих и нашег одрастања у односу на два основна принципа нашег рада; једног у прагматичној равни нашег ангажовања у друштву и промишљања контекста у којем живимо и радимо, и другог који се тиче служења оним објективним постулатима уметности”, рекла је синоћ, отварајући 44. Интернационалног фестивала алтернативног и новог театра, Татјана Пајовић, глумица, уметничка директорка и оснивач ПОД театра (Пројекат Објективна Драма), и један од оснивача “Плавог театра” који је неколико пута учествовао на Инфанту, а 1995. и победио с представом “Сонет без наслова”. 
infant dnevnik
Фото: Dnevnik.rs


Данас на Инфанту

У званичној селекцији вечерас је на Великој сцени КЦНС (20 часова) представа “Шекспир, сонет 66”, у режији Кокана Младеновића, и извођењу Мађарског државног театра “Чики Гергељ” из Румуније. Када је реч о пратећем програму, цео дан, од 11 до 19 часова, у знку је “Арма” театра из Израела –и њихове радионице “Светлеће тело, светлећи град” 


На сцени “Пера Добриновић” Српског народног позоришта синоћ је изведена и представа “Последњи човек” Џејмса Вилтона (Енглеска), прва од десет које ћемо гледати у званичној конкуренцији, а долазе из Канаде, Америке, Енглеске, Индије, Румуније и наше земље. Фестивал ће бити затворен 1. јула проглашењем победника на летњој сцени Културног центра Новог Сада, а о наградама одлучује жири који творе позоришници Горан Ибрајтер, Зоран Ђерић и Христо Петрески.

Н. Пејчић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести