ПОЗНАТА СЕЛЕКЦИЈА ТРЕЋЕГ ИЗДАЊА НОВОСАДСКИХ ПОЗОРИШНИХ ИГАРА У знаку светског луткарства

Изврсни наслови, даровити глумци, провокативне режије, то ће, све су прилике, бити основне карактеристике предстојећих “Новосадских позоришних игара - Трећег међународног фестивала професионалних позоришта за децу и младе, који ће бити одржан од 8. до 15. маја у Позоришту младих, у избору селектора Александра Ћурчића, најављују у овом театру, и саопштавају селекцију у којој је 11 представа.
Pozoriste mladih Dnevnik.rs/Arhiva
Фото: Dnevnik.rs/Arhiva

-  Из Чешке стиже Позориште “Континуо” с представом “Хиц сунт драцонес”, из Загреба Градско казалиште “Жар птица” које ће играти „Малу Фриду”. Позориште “Млекарова кћи” из Монтреала/Квебек/Канада играће “Немог Макбета”, док из Бугарске стижу три представе. Државно позориште Стара Загора играће “Хотел”, трупа - Луткарска лабораторија из Софије представиће се остварењем “Ја, Сизиф”, док ће друга трупа из Софије - Позориште “Атеље 313“ играти “Кловна и његову децу”. У селекцији су још и Позориште “Захес” из италијанске Фиренце које стиже са “Црвенкапом”. Словеначке колеге из Позоришта Копер долазе с “Дневником Ане Франк”, док Културни центар Осијек доноси своју “Плишану револуцију “. Биће и домаћих снага на фестивалу: из Београда стижу глумци из “Бошка Бухе” да би извели свој „Тајни дневник Адријана Мола”, док ће Крагујевчани извести свој “Град светлости” – наводе у Позоришту младих које је покретач и организатор овог фестивала.

На позив Позоришта младих светским луткарима да се пријаве на овај фестивал, стигло је преко сто пријава. Представе из овогодишње селекције намењене су публици од 4 до 17 година, али их је већина за рано тинејџерско доба.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести