Позорница под звездама: И „Џенис Џоплин” на тераси Променаде

НОВИ САД: Програм „Позорница под звездама“ који се одвија на тераси ТЦ „Променада“, Српско народно позориште наставља с рок недељом, током које ће бити изведена представа посвећена Џенис Џоплин, и биће приређен рок концерт.
p
Фото: Promo

Најпре ће сутра у 20 часова бити изведена представа „Ко је убио Џенис Џоплин“ Тијане Грумић, у режији Соње Петровић, у којој играју, и певају, Бојана Милановић и Соња Исаиловић, уз њих и Стефан Вукић, Димитрије Аранђеловић, Вукашин Ранђеловић, Петар Бањац, Филип Грубач и Игор Сакач.

О животу Џенис Џоплин и њеној музици, које има много у овој представи, и изводи се уживо, на задовољство публике, говори ова представа, која је освојила неколико награда на протеклим фестивалима.

- Евидентно је њено двојство, њена два лика и њене две приче. Једна прича о несигурној, нежној, неприхваћеној и незаштићеној девојчици и она друга о храброј, агресивној зачетници новог списка критеријума за жене. Једна због које је живела и она друга због које је умрла. Једна која је ишла ка свом крају да би друга почела. Тек касније наилазим на податак да је Џенис добила име по богу Јанусу. У питању је римски бог краја и почетка. Он је обично приказиван са два лица, једно гледа у почетак, а друго у свој крај. Стога, ова представа омаж је једној жени која је дошла до свог краја да би се десио нови почетак – каже редитељка ове представе Соња Петровић.

Рок недеља на тераси „Променаде“ наставља се концертом у суботу 12. јуна у 20 часова, под називом „Рок опера: Who wants to live forever“, посвећеном недавно преминулом пијанисти Александру Бањцу. Под диригентским вођством Федора Вртачника, уз Хор и оркестар опере СНП-а и Новосадски биг бенд, наступиће вокални солисти Зоран Шандоров, Матиа Заната, Никола Мијић и Драгана Келер, као и специјални гости Бојана Стаменов, Светлана Цеца Палада, и „Три рогата“ (Бранко Копривица , Борис Режак, Габор Бунфорд).

Тиме се настављају ове „четири узбудљиве тематске позоришне недеље“, с оперским и драмским програмом, који је почео 4. јуна, на крову ТЦ „Променада“. Након рок недеље, уследиће филмска недеља, коју покреће биоскоп „Синеплекс Променада“, специјалном ревијом филмова „Недеља домаћих класика“, током које ће бити приказани неки од највећих домаћих филмских наслова свих времена. Финале ће бити велики концерт филмске музике на самом крову „Звиждук у 8“ - омаж двојици уметника који су недавно преминули од последица коронавируса – Ђорђу Марјановићу и композитору Зорану Смијановићу. Филмску недељу пратиће одмах оперска недеља, са два оперска концерта: „Долче вита“ и „Оперетске приче на задату тему“.

Карте за све програме су ограничене и купују се на благајни Српског народног позоришта или путем позоришног онлајн сервиса.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести