Представа о Марини Абрамович и Улају у Новосадском позоришту

НОВИ САД: На предстојећем међународном фестивалу позоришта етничких и језичких заједница “Синерџи”, који ће 2. пут бити одржан од 5. до 12. новембра, у организацији Новосадског позоришта/Ујвидеки синхаз, биће изведена и представа о познатој уметници Марини Абрамович и Улају, посвећена њиховом односу, дубоко испреплетеном уметношћу.
marina i ulaj
Фото: Promo (Sinergy/Novosadsko pozorište)

У представи “Марина и Улај” Државног јеврејског позоришта из Букурешта, Марину Абрамович игра Маја Моргенштерн, а Улаја Мариус Бодоки.

Представа је посвећена овој нашој изузетној уметници, перформерки која је остварила светски познату каријеру, и чији је живот подједнако фасцинантан, као и њена уметност, како и напомињу у најави ове представе, те је и њен однос са некадашњим животним сапутником Илајем, дубоко прожет уметношћу којом су се бавили.

Поред свега импресивног што је остварила у каријери, захваљујући снази и амбицијама, оној у којој је уметник увек присутан и ’пролази кроз зидове’, Марина се усуђује и да изнесе своје дубоке, крваве ране, које јој је задала њена животна љубав. Заједно са Улајем, Марина је све, указују у најави ове представе.  

Маја Моргенштерн, глумица с холивудском каријером, која је играла мајку у филму “Страдање Исусово”, учествовала је и прошле године на првом “Синерџију”. Поред улоге у представи “Дибук”, Маја Моргенштерн је била и учесница симпозијума одржаног у оквиру овог фестивала. Овог пута, Маја Моргенштерн играће у представи, у којој сви хвале најпре изузетну глумачку поделу, захваљујући којој је и у представи узбудљива ова љубавна прича познатог уметничког пара.

Н.П-ј.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести