Премијера нове верзије  „Лабудовог језера” у Народном позоришту

Нова кореографска верзија балета Петра Иљича Чајковског „Лабудово језеро”, биће премијерно изведена сутра на Великој сцени Народног позоришта у Београду
Tatjana Tatić igra belog i crnog labuda Foto: Tanjug/video
Фото: Татјана Татић игра белог и црног лабуда Фото: Танјуг/видео

Нова кореографска верзија балета Петра Иљича Чајковског „Лабудово језеро”, према Маријусу Петипу и Лаву Иванову, а у кореографији и режији Константина Костјукова, биће премијерно изведена сутра на Великој сцени Народног позоришта у Београду, најављено је јуче на конференцији за медије.

У костимима и сценографији прослављеног италијанског модног креатора, дизајнера и костимографа Рената Балестре, наступиће целокупни ансамбл Балета и Оркестар Народног позоришта у Београду, под диригентском управом Ђорђа Павловића. У главним улогама су Татјана Татић, која игра белог и црног лабуда - Одету и Одилију, Игор Пастор као Принц Зигфрид и Јовица Бегојев као Гроф Ротбарт.

Константин Костјуков истакао је да је „Лабудово језеро” балетски дијамант.

„То је једина балетска представа коју ће публика увек изнова гледати јер та генијална музика и покрет на сцени просто омамљују људе. „Лабудово језеро” је за балет вероватно исто што су за драму Нушић или Шекспир. Кореографија наше верзије „Лабудовог језера” захтевна је, јер балет као и све области тражи више од протагониста. Пред играчима су били велики изазови и захтеви, али се надам да ће публика доживети балетски празник и нешто узвишено, казао је Костјуков.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести