Шекспирова Бура за рођендан позоришта Душко Радовић

БЕОГРАД: Мало позориште “Душко Радовић” прославиће 68. рођендан 23. октобра и том приликом премијерно ће бити изведена представа за децу настала према драми Вилијама Шекспира “Бура” у режији Никите Миливојевића. 
bura dusko radovic
Фото: Tanjug

Романтична драма, коју је Шекспир писао у току 1610. и 1611. године, говори о сукобу Проспера којег су браћа Антонио и Алонсо бацили у море и тако протерали из Италије. 

Редитељ Никита Миливојевић, коме је ово друга режија у Малом позоришту у најави представе казе да пред публиком занимљив комад. 

У Бури је могуће препознати најразличитије садржаје: од романтичних, метафизичких, аутобиографских, филозофских, политичких, а међу свим могућим “учитавањима” за мене у њој постоји и један дечји поглед на свет (као у оним необичним кутијама Џ. Корнела у којима су неки носталгични мини светови препуни некакаве дечије фантазије).

Костим је радила Јелена Стокућа, асистент редитеља и коаутор музике која се изводи уживо на сцени је Тадија Милетић, а асистент костимографа Адријана Симовић.

У представи играју Ивана Аџић, Милош Самолов, Милош Анђелковић, Арсеније Тубић, Никола Малбаша, Јована Чуровић, Маја Томашевић и Мина Глигорић.

У оквиру прославе Дана позоришта биће подељене и годишње награде, о којима је одлучивао трочлани жири у саставу Горан Баланчевић, Милош Самолов и Јелена Ћурувија Ђурица.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести