СНП: Опера "Трубадур" у суботу у у новом руху

НОВИ САД: Једна од најпопуларнијих опера Ђузепеа Вердија “Трубадур” у новом руху поново ће се играти у суботу вече од 19 сати на сцени “Јован Ђорђевић” Српског народног позоришта у Новом Саду.
snp Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

У години великог јубилеја - 120 година од смрти великог композитора - Опера СНП почаст одаје Вердијевом романтичарском трилогијом - “Трубадур”, “Травијата”, “Риголето” и то у прва три месеца ове године.

Управо је “Трубадур” прва опера на репертоару, али у сасвим новом издању.

"Како смо у прошлости остварили изузетну сарадњи са редитељем Александром Николићем у две представе, одлучили смо се за модерније читање Трубадура уз традиционалну Вердијеву оперу. Николић је експерт у спајању традиције и потреба савремене публике", објашњава директор Опере СНП Александар Станков.

Либрето за ову популарну Вердијеву оперу написали су један од најпознатијих писаца - либретиста тог доба Салваторе Камарано, потомак старе напуљске породице драматичара, сликара, музичара и глумца, и напуљски песник Леоне Емауеле Бардаре.

Верди је у Трубадуру дубоко захватио у драму и музички карактер ликова гледајући у својим оперским јунацима најпре људе, човека са свим његовим добрим и лошим особинама, а управо су то нијансе које својом обновом ове представе истиче редитељ Николић.

"Трубадур говори о томе да мора да се пронађе помирење истинско у срцу, начин да се живи заједно или следи општа деструкција", поручује Николић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести