Шта ће бити са свима нама Бориса Лијешевића премијерно у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: У Народном позоришту "Тоша Јовановић" у Зрењанину вечерас у 20 часова премијерно ће бити изведена представа "Шта ће бити са свима нама", у режији Бориса Лијешевића.
l
Фото: Reditelj (desno) sa glumcima na probi/Promo

У питању је последњи у низу ауторских пројеката овог редитеља, који је пре шест година режирао представу "Зрењанин" у овом театру. Нови Лијешевићев ауторски пројекат настајао је кроз својеврстан радионичарски процес, у којем текст представе креирају редитељ и глумци.

Прослава двадесетогодишњице банке је догађај око којег се све догађа у представи. На овој копроративној прослави сви су у почетку добро расположени и самоуверени, како се и захтева од запослених, али како  комад одмиче, почиње разоткривање. Испливавају промашени животи, празнина, и као највећи проблем - недостатак љубави.

-  Ауторски пројекти које радим инспирисани су садашњим тренутком и временом у којем живимо. Оно што сам приметио, јесте нагомилана напетост и неизвесност не само код нас, већ у целом свету. Изазване су низом глобалних догађаја и сплетом околности, почев од пандемије, рата у Европи, поскупљења, миграција… Стекао сам утисак да је свет поново уједињен у једном питању, а то је: шта ће бити са свима нама - указује Лијешевић. - Ради се о ауторском пројекту који је настајао на пробама кроз разговоре и пробе. Третира све оно што нам последњих година прети. Дешава се на прослави двадесетогодишњице банке на којој се свима дешавају неки судари са самим собом и својим животом, када падају маске, заблуде које гајимо и негујемо и где видимо да недостаје љубави у том корпорацијском, углађеном и савршеном свету.

Драматизацију и ове представе у Лијешевићевој режији радио је Федор Шили, а играју Сара Симовић, Звонко Гојковић, Наташа Илин, Сања Радишић, Мирко Пантелић, Драган Ђорђевић, Стефан Јуанин и Дејан Карлечик. За сценографију је задужена Андреја Рондовић, а костимографкиња је Весна Варићак.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести