Вечерас у СНП-у „Прометеј” и пријатељи

У Српском народном позоришту вечерас ће бити одржан хуманитарни музичко-књижевни програм „Прометеј и пријатељи”, са којег је комплетан приход намењен Дечјем селу у Сремској Каменици. 
s
Фото: Youtube Printscreen

У овом јединственом програму учествоваће Бора Ђорђевић, Биљана Крстић и Мики Станојевић, Оливер Њего у сарадњи са пијанистом Зораном Тутуновићем, др Милан Игњатовић, новосадски кардиолог, иначе фронтмен рок групе „Нерон Микандус”, Хор Српског народног позоришта, глумци Јована Балашевић и Миодраг Петровић, песник Александар Павловић, а све под редитељском палицом Дарка Штетина.

„Биће то лепо дружење”, најавио је Бора Чорба.

По речима првог човека „Прометеја” Зорана Колунџије, идеја је била да се, у години у којој се поносимо што је Нови Сад Европска престоница културе, на несвакидашњи и атрактиван начин обележи и то што је ова новосадска издавачка кућа пре мало више од месец дана на 65. Мећународном сајму књига у Београду, највећој смотри писане речи на овим просторима, проглашен за Издавача године.

„Уз ово нематеријално, али изузетно вредно признање, добили смо у овој годину и Награду за издавачки подухват на Сајму књига у Бањалуци, такође и на Сајму књига у Новом Саду, а на недовно завршеном Сајму књига у Нишу добили смо главну награду за укупну продукцију. И желели смо то да достојно обележимо кроз овај пројекат који смо назвали Прометеј и пријатељи”, рекао нам је Колунџија.

Напоменимо још једном да цео програм има наглашено хуманитарни карактер, односно уз  улазницу, која је бесплатна, посетилац по властитој вољи купује једно од „Прометејевих издања”, новац се убацује у заштићену кутију Црвеног крста и сав приход ће на крају бити уплаћен Дечјем селу у Сремској Каменици.    

М. С.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести