"Стоунси" објавили албум после 11 година

Група "The Rolling Stones", после 11 година, објављује данас нови студијски албум "Blue & Lonesome", састављен од 12 блуз песама.

"Стоунси" су ушли у студио са идејом да сниме рок албум, али су вежбајући блуз нумере, одлучили да крену другом стазом и за само три дана снимили су блуз албум.

"Било је супер брзо и заиста веома забавно урадити нешто тако брзо. Ниси имао заправо времена да било шта анализираш, размишљаш и доснимаваш. Нисам знао да ли је добро то што смо урадили, радили смо брзо и на крају када смо преслушали, искористили смо све песме", изјавио је АП-у Мик Џегер.

Бенд је албум снимао у "British Grove Studios" у западном Лондону, а на њему се налазе обраде песама Џимија Рида, Литл Волтера, Едија Тејлора и других.

Ерик Клептон, који је снимао у истом студију, свира гитару у две нумере, док Џегер свира усну хармонику.

Идеја да сниме блуз албум дошла је након што је Кит Ричардс предложио да одсвирају "Blue and Lonesome" Мемфиса Слима како би се загрејали.

"Нисмо намеравали да снимимо блуз албум. То једноставно нисмо ми, али на крају смно схватили да смо заправо направили баш то", изјавио је Ричардс.

Џегер је почео да предлаже све више уметника чије песме би могли да обраде.

"Мик је заправо предложио највећи број песама. И знате како је то, када сте у бенду, оно што певач жели да уради, то је оно што сви радимо и на тај начин добијеш најбоље", додао је Ричардс.

АП најављује и да ће 12. децембра у 300 америчких биоскопа током само те вечери бити приказан филм "The Rolling Stones Ole Ole Ole!: A Trip Across Latin America'' са снимцима са овогодишње турнеје бенда по Латинској Америци, укључујући историјски наступ на Куби.
(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести