„Грк Зорба” и „Дух који хода”

Популарна балетска представа Српског народног позоришта “Грк Зорба”, обновљена у овој сезони, и са новим протагонистима, биће изведена у суботу у 19 часова на сцени “Јован Ђорђевић”.

Вероватно је и музика Микиса Теодоракиса разлог популарности овог балета, као и кореографија и режија Крунислава Симића, што све заједно пружа публици балетски спектакл, који увек бива награђен овацијама.  У улогама су: Андреј Колчерију (Грк Зорба), Самјуел Бишоп (Ник, млади писац), Олга Аврамовић (Мадам Ортанс), Ана Ђурић (Марина, млада удовица), Давид Груосо (Павлос, сеоски момак) и остали чланови бројног балетског ансамбла СНП -а, као и ученици Средње балетске школе из Новог Сада. Оркестром ће дириговати Александар Којић, а у представи учествује и мецосопран Марина Павловић Бараћ, док соло на бузукију изводи Бранимир Јовановић.

Драмска представа “Дух који хода (Прометејев пут)” Дејана Дуковског, у режији Александра Поповског, биће изведена такође сутра, али на сцени “Пера Добриновић”, с почетком у 19.30 часова. У представи играју Ненад Пећинар, Душан Јакишић, Милорад Капор, Игор Павловић, Страхиња Бојовић, Радоје Чупић, Јована Стипић, Гордана Ђурђевић Димић, Вишња Обрадовић и Даница Грубачки.

Читаоцима “Дневника” поклањамо укупно осам карата за поменуте две представе. По две карте ће добити читаоци који се у петак од 12 до 12.15 часова јаве на телефон Културне рубрике “Дневника” 480 6881. Добитници ће улазнице моћи да подигну данас на портирници “Дневника”. 
Н. П-ј.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести