Домаће телевизије се потрудиле да задрже грађане у домовима за најлуђу ноћ

Дочек Нове године код куће ове године није само питање избора него и предмет здравствене препоруке.
1
Фото: pixabay.com

У складу са ситуацијом у којој се Србија и читава планета налазе, домаће телевизије су припремиле новогодишњи програм којим ће развеселити гледаоце јер ово је време када се остаје код куће, а не за еуфорију новогодишње ноћи на тргу...

РТС

Целовечерњи забавни програм под називом „Да смо живи и здрави” састојаће се од најлепших песама које су за Јавни сервис у претходним дочецима изводили наши најпознатији уметници. Први пут до сада, на било којој телевизији, у новогодишњој ноћи из истог студија гледаћете наступе Здравка Чолића, Цеце, Лепе Брене, Драгане Мирковић, Хариса Џиновића, Горана Бреговића, Мирослава Илића, Немање Радуловића, Бајаге, Жељка Јоксимовића... Водитељи Радио-телевизије Србије су снимили поруке инспирације, љубави и наде за сам почетак Нове године. Уз ТВ лица, гледаћемо и глумце. Њих петоро - Анђелка Прпић, Милена Предић, Андреј Шепетковски, Небојша Миловановић и Бора Ненић снимили су чак 20 скечева под називом „Незвани гости”. Као део Новогодишњег програма, ове духовите анегдоте које говоре о сусрету породице из Београда и њихових рођака са села у најлуђој ноћи. У поноћ, честитке ће упутити они који су се борили за наше животе, хероји тешке године која је за нама - наши здравствени радници. Новогодишњи програм трајаће чак пет и по сати, али ће се провод испред малих екрана наставити и дуже - до дубоко у ноћ, уз најлепше песме које су обележиле наше животе од 60-тих година прошлог века до данас.

Информативни програм, Јутарњи програм и Београдска хроника, као и увек, остају уз гледаоце свакога дана у својим редовним терминима. И „Шареница” припрема своја празнична издања.

У данима празника, на РТС-у гледамо и много добрих филмова. Блокбастери, домаћи филмови које воле све генерације, акције и драме очекују нас на првом програму, док ће други бити резервисан углавном за циклусе филмова познатих глумаца и аутора. Као и сваке године, у специјалном издању Велике илузије „Година на филму”, рекапитулирамо какав нам је филмски доживљај пружила 2020. На РТС 3, последња недеља децембра осмишљена је као недеља оперских класика. Захваљујући Опери Српског народног позоришта, уживаћемо у симболу новогодишњих празника - „Крцку Орашчићу”, хит представи „Ко је убио Џенис Џоплин”, Вердијевој „Травијати”, као и гала концерту „Оперске новогодишње приче”. Током празничних дана очекују нас бројни концерти великих звезда - Џеја, Мирослава Илића, Ане Бекуте, Халида Бешлића, Снежане Ђуришић... РТС Планета ће у оквиру Новогодишњег биоскопа, у периоду од 1. до 14. јануара, свакодневно објављивати по три нова филмска наслова.

РТВ

Новогодишњи програм РТВ-а у централној новогодишњој емисији „Пријатељи заувек“ почиње наступом Беле Маврака у пратњи Великог тамбурашког оркестра РТВ-а, а на репертоару ће поред популарних тамбурашких песама на српском језику бити и песме на језицима националних заједница у Војводини. У другом сегменту програма, под називом „Обради обрада“ наступиће кантаутор Бранимир Росић, који ће изводити обраде највећих светских рок хитова.

На другом програму РТВ-а биће емитована музичка емисија, која ће објединити све редакције на језицима националних заједница, те ће се запевати на мађарском, словачком, русинском, румунском, ромском... У сусрет новој години, ка новом почетку, гледаоце воде препознатљива лица РТВ-а, путујући кроз Нови Сад, ка Петроварадину, до зграде РТВ-а на Мишелуку, где ће од 23 сата наступити оперска дива Љубица Вранеш и првак београдске опере Драгољуб Бајић, који ће на један посебан, њима својствен начин, уз пратњу Великог народног и Великог тамбурашког оркестра РТВ-а изводити популарне народне и староградске песме, те неколико песама из свог оперског репертоара.

Прва

Прва телевизија припремила је својим гледаоцима одличан новогодишњи програм пажљиво припремљен за укусе свих генерација. Поподневни магазин „150 минута” имаће специјално новогодишње издање 31. децембра, као и 1. јануара од 13 часова. Водитељски тандем Дејан Пантелић и Мира Лекић биће домаћини последњег дана 2020. године, за када припремају разноразна изненађења. У првом сату емисије упознаће нас са овогодишњим херојима - медицинским особљем из „црвених зона” широм Србије. У другом делу емисије ће гледаоце забављати разни музички гости који су својим хитовима обележили годину за нама, као и многе познате личности. Први дан наилазеће године такође проведите уз екипу ваше омиљене дневне емисије, јер су од 13 часова са вама Милош Урошевић и Анђела Ђурашковић. Очекује вас много добре музике, јер ће певати Лукијан Ивановић и Марко Симичић из „Као Као” бенда, док ће за најукуснију храну бити задужен популарни глумац Стефан Бузуровић.

Прва телевизија је за своје гледаоце у новогодишњој ноћи припремила специјалну емисију која ће почети у 22 сата, одмах након најпопуларније серије „Игра судбине“, а водиће је Марија Килибарда. Још једна Марија ће улепшати ове вече са Килибардом, а то је Марија Шерифовић која ће извести сјајне нумере, народне и забавне. Имајући у виду да је „Игра судбине“ обележила ову годину када је реч о домаћем серијском програму, гледаоци ће имати прилику да чују приче главних протагониста из приватног угла,  њихов осврт на 2020. годину и чему се надају у наредној години. Марија Килибарда ће угостити и сјајне глумце из серија „Тате“, „Ургентни центар“ као и нове хумористичке серије „Три мушкарца и тетка“.

- Неописиво се радујем што ћу бити са нашим гледаоцима у последњим сатима ове више него турбулентне године. Бићемо у друштву наших најпопуларнијих тв лица и најбољих музичара са ових простора, да заједно закорачимо у нову годину од које сви толико очекујемо. Нека баш тај први корак у 2021. буде радостан и оптимистичан, а са нама је то гарантовано, и нека наговести управо таквих 12 месеци. Веселих, ведрих, здравих и пуних ентузијазма. Желим нам свима изобиља лепог у наредној години и зато вас позивам да сви заједно у њу и упловимо - рекла је Марија Килибарда.

Б92

Ове године новогодишњи програм на Б92 телевизији почиње 3 дана раније. Тако ћемо од понедељка 28. децембра сваког дана од 21 сат гледати филмове из легендарног серијала популарне епске научне фантастике „Ратови звезда”. Последњег дана ове године, са почетком у 18.20х, очекује вас посебно издање квиза „Штоперица” у коме ће гости бити Марија Килибарда и Стеван Пиале. - Ови дивни, шармантни људи, пуни знања, ће се с нама играти, а видећемо колико ће новца освојити и шта ће са њим урадити. Нашим гледаоцима желимо да им ова 2021. буде срећнија, берићетнија, лепша од претходне и да се даље дружимо, срећемо и такмичимо на улицама градова Србије - рекао је домаћин „Штоперице” Урош Јовчић.

С. Милановић

 

 

EUR/RSD 117.5690
Најновије вести