Филм Гордана Кичића преточен у серију „Мама и тата се играју рата”

Серија „Мама и тата се играју рата”, која је имала уводни живот у облику филма „Реална прича“, који је режирао Гордан Кичић почеће да се приказује на Првом програму Радио-телевизије Србије овог викенда, а гледаћемо је суботом и недељом од 20 часова.
1
Фото: ртс промо

Aктери „Реалне приче“ наћи ће се у десет епизода ТВ серије, која је знатно проширена, а прича из филма о јунацима који су на прагу средњих година и упадају у брачну кризу додатно је продубљена новим ликовима и заплетима. Креатор серије је Гордан Кичић, који је режирао првих пет епизода, док осталих пет као редитељ потписује Владимир Тагић. Сценарио је настао по мотивима филмске приче Мирослава Момчиловића, а сценаристи су Владимир Симић, Марко Манојловић и Катарина Митровић.

Главни актери серије „Мама и тата се играју рата" су супружници Вељко и Јадранка, чији брак након неколико година улази у озбиљну кризу. Вељко је глумац који још увек чека своју велику улогу, а Јадранка је архитекткиња која носи готово сву одговорност њиховог заједничког живота на својим леђима. Њихова драма настаје када Јадранка саопшти Вељку да жели да се разведе од њега.

Како је глумац и аутор Гордан Кичић рекао на конференцији за медије која је прошле недеље одржана поводом премијере серије у београдском биоскопу Рода Синеплекс, веома је узбуђен због емитовања, те истакао да мисли да ће се, баш као и њему, и публици допасти садржај серије који су креирали.

 – Ово је био један озбиљан драматуршко-продукциони захват, јер смо радили из два блока и зато до сада нисмо много ни говорили о снимању серије да не би откривали пуно тога у вези са самом причом. Првих пет епизода и филм смо снимали претпрошле зиме, а других пет смо снимали и додатно написали прошлог лета – истакао је Кичић и додао да више од три године сви заједно раде на овом пројекту, који је публици најпре представљен као филм.

Фото: ртс промо

Редитељ Владимир Тагић је нагласио да су заједно радили на целом пројекту, па сматра да је успех који је филм „Реална прича” на који је наставио посао у серији, колективан.

– Мој посао је био једноставан - да оно што су они већ саградили ја само држим и одржавам у правом смеру јер су они већ поставили своје улоге. Глумци су већ знали шта играју и у ком правцу њихови ликови треба да се развијају – рекао је Владимир Тагић и додао да је заједно са Горданом припремао и првих и других пет епизода серије. – Схватио сам да мој примарни страх, који сам имао и пре него што сам ушао у припреме са Горданом, није реалан јер ми причамо исту причу, говоримо исти језик и потпуно се разумемо. Нисмо имали озбиљнијих сукоба и разлика у виђењу ствари. У других пет епизода, које се дешавају шест месеци после краја филма, ми видимо специфичну породицу, која покушава да настави свој живот. У другом делу серије ћемо видети како ће се они пронаћи у новим улогама које су се оформиле у том временском протоку.

У других пет епизода, које се дешавају шест месеци после краја филма, ми видимо специфичну породицу, која покушава да настави свој живот. У другом делу ћемо видети како ће се они пронаћи у новим улогама које су се оформиле у том временском протоку (Владимир Тагић).

Главне улоге играју Гордан Кичић, Нина Јанковић, Лена Лазовић, Небојша Илић, Бранимир Брстина, Светозар Цветковић, Катарина Гојковић, Милица Михајловић, Јована Гавриловић, Милутин Милошевић и Вања Ејдус.

Глумица Нина Јанковић Дичић, која игра Јадранку, нагласила је да јој је драго што ће публика у наставку филма у виду серије упознати и Јадранкине пријатеље и родитеље.

– Мислим да ће и публици самим тим Јадранкин лик бити занимљивији и симпатичнији, верујем да ће је мало боље прихватити када виде какво је њено окружење. Мислим да ће серија имати много већи успех него филм – истакла је Нина Јанковић Дичић и додала да ће нови ликови и наставак приче додатно насмејати публику више него на филму, па нагласила да гледаоцима који су гледали филм неће бити нимало досадно.  


Идентификација са јунацима

Одговорни уредник домаћег серијског и драмског програма РТС-а Марко Новаковић истакао је да је серија рађена у посебном жанру, тзв. драмедији, те поздравио Горданову одлуку да се у свом ауторском пројекту врати породичним односима и проблемима које имају многи.

– Заиста сам сигуран да ће се многи пронаћи са ликовима које су фантастично изнели наши глумци и да ће ова прича дати неко охрабрење и оптимизам у времену у којем живима, а које нас заиста изненађује из дана у дан – казао је Новаковић.  


Гордан Кичић је на конфенерцији посебно нагласио да би и серија и филм потпуно другачије изгледали да није било младе дебитанткиње Лене Лазовић, која је играла његову ћерку. Она је, како је истакао глумац, својом енергијом и концентрацијом направила феноменалан лик, али није желео да открије како ће се прича са Видом даље развијати у наставку. 

Владимир Бијелић

Maja
18.10.2020 • 21:54
Serija limunada, ali moze da prodje. Samo ovaj Gordan je antipatican beskrajno!
Mina
19.10.2020 • 13:01
Odlična serija. Oduševljena sam. Konačno jedna urbana priča o realnim odnosima, problemima prosečnih građana. Dosta više sa dominacijom teme: kriminal, droga, nasilje i blato u svakom smislu.
Mina
19.10.2020 • 15:09
Odlična serija. Oduševljena sam. Konačno jedna urbana priča o realnim odnosima, problemima prosečnih građana. Dosta više sa dominacijom teme: kriminal, droga, nasilje i blato u svakom smislu.
EUR/RSD 117.5814
Најновије вести