Брзе мекике са јогуртом готове док трепнеш: Рецепт за мекано и ваздушасто тесто које свима успева

Брз и укусан доручак који ће обожавати цела породица
а
Фото: Youtube printscreen/ Moja mala kuhinja

Мекике воле сви – и стари и млади, а ево како да их направите брзо и лако.

Састојци:

180 г јогурта

2 јајета

1 кашичица соли

1/2 кашичице прашка за пециво

400 г брашна

Припрема:

У одговарајућу посуду усути јогурт, додати јаја и размутити ручном жицом за мућење. Додати прашак за пециво, посолити и измешати. Постепено додавати брашно и замесити мекше тесто.

Тесто развити оклагијом на побрашњеној радној површини и исећи на комаде жељене величине (коцке, правоугаонике – по жељи).

Пржити на загрејаном уљу док не порумене са обе стране (уље добро загрејати, па, када спуштите мекике, смањите температуру како би се лепо испржиле и како не би гореле). Готове мекике одлагати на кухињски папир како би се оцедио вишак масноће.

Мекике сервирати и послужити.

САВЕТИ:

Испржене и прохлађене мекике можете посути шећером у праху, мазати их кремом, џемом, или пак послужити као слану варијанту-уз кајмак, сир, ајвар, пршуту – по сопственом избору. Пријатно!

(Крстарица)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести