Италија: Како направити пицу у доба короне

БЕРЛИН: Напуљ је препун пицерија које су у доба короне затворене, што је проблем за власнике и запослене, али и бројне Италијане, који се код кућа довијају да направе пицу приближно добру као оно на шта су навикли.
pizza
Фото: www.freeimages.com

Према званичним подацима, у Италији има 76.457 радњи које зарађују од најчувенијег италијанског теста - од пицерија до оних који испоручују пице, пише Дојче веле.

На врху листе је југозападни регион Кампанија, на који отпада 16 одсто ових радњи.

За произвођаче пице и грађане овог подручја, пандемија и мере изолације су велики економски проблем, али и удар на идентитет, наводи DW.

Неки од пица-мајстора се окрећу друштвеним мрежама где приказују своје вештине и деле рецепте.

Ерико Порцио, мајстор из Напуља и власник шест пицерија са шездесетак запослених, на Фејсбуку бележи готово пола милиона прегледа дневно када објави видео-водич за справљање пице.

То значи да су људи збиља у својим кућама и да имају потребу да направе пицу, каже Порцио.

Италијанска Влада је понудила помоћ људима који губе посао или чији су бизниси угрожени.

Предао сам потребну документацију крајем марта, али бих више волео да радим, каже Едидио Де Цицо, пица-мајстор из Квиндиција надомак Напуља.

Нада се да ће ресторани бити отворени овог месеца, а у међувремену прави пице за породицу код куће.

Ових дана би у Кампанији људи би дали све да имају пица-мајстора у кући. Мој пријатељ је хтео да буде код мене у самоизолацији, каже он кроз смех.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести