НАЈБОЉИ ПИЛАВ СА КОБАСИЦАМА Лако и једноставно – ето ручка очас посла!

Ако немате идеју шта да спремате за породицу, онда можете да направите бакин пилав са кобасицама.
б
Фото: Pixabay.com / Dnevnik.rs

Потребно је:

  • 350 гр кобасица
  • 1 празилук
  •  мешано поврће ситно сецкано, може и неко мешано, замрзнуто, за руску салату, ил` ђувеч, нпр.
  • 100 гр опраног пиринча
  • уље
  • суви зачин
  • млевени бибер
  • мало белог лука

Припрема:

У шерпу која може ићи и у рерну сипати уље, па пропржити сечене кобасице. Додати насечен празилук, па кад се мало издинста, додати сецкано поврће које имате.

Можете ставити из кесе смрзнуто за руску салату, мало смрзнуте бораније и шаку кукуруза шећерца и по жељи сецкан кромпир. Издинстати мало, додати суви зачин, мл. бибер, бели лук у гранулама и на крају опран пиринач.

Фото: Pixabay.com

Додати воде да огрезне и кувати 5-6 минута па ставити у врућу рерну на 220 степени да се запече и течност испари, али оставите га мало сочног да не буде сасвим сув.

Уколико, баш желите да будете креативни, можете пред крај додати умућено јаје, два – одгоре, да се запече.

Информер.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести