НАЈЈЕДНОСТАВНИЈА И НАЈУКУСНИЈА ГИБАНИЦА Проверени стари домаћински рецепт за најпознатију српску питу

Прави се једноставно, не може лакше, што с’ каже, а укус, наравно, феноменалан! Једино што вам је неопходно јесте бакина стара тепсија.
б
Фото: Pixabay.com/ Freepik.com/ Dnevnik.rs

Једна од најпознатијих српских пита је свакако гибаница, а са овим рецептом нема грешке.

Успева свима увек и не постоји шанса да пита не нарасте. Гибаница је пита са сиром коју можете да служите у свима приликама, а најбоље од свега је што су вам за њену припрему потребни јефтини састојци.

Састојци:

500 г готових кора

500 г ситног сира (још боље ако имате мало кајмака, нпр.100 г, а остатак - ситни сир)

3-5 јаја

1 шоља јогурта

1 шоља киселе воде

1/2 шоље уља

1 кашичица соли

Припрема:

Умутите јаја, па додајте јогурт, киселу воду, уље, со и ситан сир. Добро промешајте.

Тепсију науљите, па ставите две коре на дно.

Следећу кору умочите у смесу, па згужвајте и ређајте у тепсију. Тако радите док не утрошите све састојке.

Прелијте преко гибанице преостали надев и затворите целом кором.

Пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 40 минута.

Информер.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести