Рецепт дана: Пита са јабукама и сувим грожђем

Јабуке и цимет су једна од оних савршених комбинација. Укус може да буде само још бољи, ако се у причу убаци и мало сувог грожђа.
pita jabuke
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 10-12 јабука,

- 300 г шећера,

- 2 кесице ванил шећера,

- 100 г сувог грожђа,

- 700 г кора за питу,

- пола кашичице цимета

Припрема:

1. У чинију са изренданим јабукама додати шећер, ванил шећер, цимет и оцеђено суво грожђе које је претходно стајало у млакој води, па све добро измешати.

2. Поређати три коре, па ставити надев, а потом поступак понављати док се не потроше коре и надев.

3. Плех намазати са мало маргарина.

4. Поређати увијене коре и пећи на 220 степени.

5. Када се пита испече и охлади, посути одгоре мало шећера у праху. 

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести