Овакав ПИРЕ КРОМПИР још нисте пробали: Уз једноставан додатак добија фантастичан укус

Када се нађете у недостатку времена и потреби за једноставним прилогом, одабир најчешће пада на укусан и брзо готов пире кромпир.
v
Фото: Pixabay.com

Како вам овај традиционалан прилог бројним јелима не би досадио, доносимо рецепт који ће му дати сасвим нов укус.

Популарна америчка водитељка и куварица Марта Стјуарт тврди да се у њеној породици генерацијама преноси одличан рецепт за припрему пире кромпира, који ће вас одушевити укусом и глатком текстуром.

Тајна је у коришћењу крем сира и павлаке, које уноси свежину и ароматичну киселост као створену за подизање једноставних јела попут прженог или похованог меса, грилованог поврћа или печене рибе.

Састојци:

1,5 кг кромпира

со и бибер

230 г крем сира

100 г маслаца

1/4 шољице млека

1/2 шољице павлаке за кување

Припрема:

Ставите кромпир и кашику соли у средњу шерпу, прелијте хладном водом и пустите да прокува. Смањите ватру, делимично поклопите и кувајте док кромпир не омекша, око 35 минута. Оцедите и оставите док се довољно не охлади да можете обрадити рукама.

Уклоните кору и исеците кромпир на велике комаде.

Помешајте кромпир, крем ​​сир, маслац, млеко и 1/4 шољице павлаке у посуди па миксајте док се не седини. Зачините сољу и бибером и мешајте до жељене густине.

Вратите пире кромпир у шерпу и ставите на средњу ватру. Додајте преосталу павлаку и кувајте уз стално мешање док се не загреје. Послужите одмах или држите на топлом у покривеној посуди изнад кључале воде до 2 сата.

Крстарица.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести