ОВОМ РЕЦЕПТУ НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ! Професионални кувар открива како да направите САВРШЕНИ ГУЛАШ ГЕВИРЦ 

Гурман у срцу, професионалац у кухињи, то је опис профила фуд-блога „alexandarscuisine” иза којег стоји професионални кувар Александар Ивановић који је за кратко време својим кулинаријама привукао пажњу великог броја корисника друштвених мрежа.
1
Фото: Privatna arhiva

Овај младић покренуо је истоимене Инстаграм и Тикток профиле на којима пласира разноврсне и укусне рецепте. Осим едукативних видео-снимака у виду брзих и лаких трикова у кухињи труди се да у сваком рецепту покаже многобројним пратиоцима и неку нову технику рада.

Како нам открива, куварство је одувек повезивао са креативношћу и уметношћу те се тако и родила љубав према кувању.  

– Могућност да сваког дана исту намирницу спремим на више начина и тиме учиним неког ситим и срећним је засигурно оно што ме је определило да се бавим овим послом – прича за „Дневников” Недељни ручак Александар Ивановић. – Увек сам волео да сликам своје и туђе радове у кухињи. С обзиром на све већи утицај друштвених мрежа на животе људи размишљао сам да бих снимањем рецепата могао да помогнем многима, а самим тим и промовисао себе широкој маси.

Фото: Privatna arhiva

Како нам објашњава, креативност за нове рецепте долази му с добрим расположењем.

– Сваки дан користим прилику да се едукујем и научим нешто ново. Некада су ми инспирација други људи у бранши, а некада ме мој прогрес мотивише да будем још бољи – прича нам овај младић, који је, иначе, за свој рад награђен на кулинарском светском првенству и олимпијади у Луксембургу и Штутгарту, одакле је са собом понео две медаље.

Будући да због посла има много обавезе, најчешће код куће припрема пасте. Љубитељ је различитих врста паста, а омиљено јело му је, каже, мусака с кромпиром.

– Када говоримо о здравој исхрани ту је неизоставна пилетина. Комбинација поврћа пилетине и пиринча илити рижото је оно што бих  препоручио, пилећи филе богат протеинима, поврће богато минералима и пиринач богат угљеним хидратима добитна су комбинација. Брза и лака припрема – закључује аутор фуд-блога „alexandarscuisine”.

Александар је за наше читаоце припремио један укусан оброк - гулаш гевирц.

В. Б.

 

Гулаш гевирц

1 кг црног лука

4 - 5 комада ловоровог листа

бибер у зрну по укусу (није неопходан)

0,25 кг шаргарепе

1 кг јунећег бута

со по укусу

млевени бибер по укусу

слатка паприка по укусу

љута туцана паприка по укусу

вода за наливање гулаша (да огрезне)

150 мл сока од парадајза (може и парадајз пире)

 

За гевирц:

4 - 5 ченова белог лука

100 г сланине (сува или хамбуршка)

1 першунов лист (мања веза)

ким (зрно или млевени) по укусу

 

Црни лук исеците на ситне коцкице. На загрејаној масти или уљу пропржите црни лук. Додајте ловоров лист и бибер у зрну. Изрендајте шаргарепу и динстајте је заједно са луком 10-15 минута. За то време исеците јунећи бут. Препоручујем да месо исечете на крупније коцке јер ће се месо упола смањити током кувања. Додајте зачине, со, бибер, слатку паприку, љуту туцану паприку. Налијте гулаш водом да огрезне преко меса, поклопите, смањите ватру (температуру) и кувајте док месо потпуно не омекша (1-2 сата у зависности од количине коју спремате). За то време припремите гевирц. Бели лук, сланину, першун и ким исецкајте ситно (ко не жели да се мучи може све ставити у сецко). Када је месо скувано (проверите виљушком да ли се распада) додајте парадајз сок или пире и  гевирц. Промешајте и кувајте  још 15-ак минута. Уз гулаш послужите кромпир пире, тестенину или паленту која је мој фаворит. Пријатно!

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести