УКУСАН ОБРОК ОЧАС ПОСЛА КОЈЕМ НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ! Откривамо вам рецепт за поховани ролат од млевеног меса

Милица Станковић из Пожаревца уређује и води Инстаграм и Тикток профил „mycheerfullkitchen” на којима представља укусне рецепте за сваки дан, али и неке специјалне прилике. На та два профила збирно је прати и више од 30.000 људи са којима се повезала и који уживају у њеним ђаконијама.
1
Фото: Privatna arhiva

Одувек је, каже, волела нешто да прави и декорише, тако се и родила идеја да покрене свој блог.

–  Волим да цртам, сликам, правим декоративне ствари. Могу рећи да сам уметник у души. Тако је и са кувањем – прича нам Милица и додаје да је схватила да су кулинарски профили на друштвеним мрежама веома популарни, те је и сама хтела да представи своје умеће у кухињи другима. – И сама сам хтела да се опробам у томе. Свидело ми се и наставила сам.

Додаје да није толико тешко пронаћи идеју за креативност у кухињи, поготово ако сте маштовити.

– Данас доста идеја можете наћи на интернету, али и у старим свескама, које су записивале наше мајке, тетке, стрине, баке – објашњава ауторка популарног фуд-блога.

Фото: Privatna arhiva

Милица сматра да код куће сви можемо да припремимо пасту или рижото за један квалитет оброк, а у њеној кући најчешће се праве домаћа кувана јела попут бораније, грашка, пасуља и разних врста чорби. Додаје да нема омиљено јело, али да највише воли јела са месом.

За читаоце „Дневниковог” Недељног ручка Милица је припремила занимљив рецепт - поховани ролат од млевеног меса.

В. Б.

Фото: Privatna arhiva

Поховани ролат од млевеног меса

2 главице црног лука

600-700 г млевеног меса

зачини: со, бибер, црвена паприка, бели лук

200 г киселе павлаке

250 г качкаваља

2 листа обланде

3 јајета

око 150 г презли

Очистимо, насецкамо и упржимо црни лук. Затим додамо и млевено месо, зачине па постепено мешамо да се месо упржи. Када је готово оставимо мало да се охлади, а обланде увијемо у мокре крпе како би се опустиле. У млевено месо додамо киселу павлаку и качкаваљ. Мажемо обланде, а затим их уроламо. Увијемо у фолију и ставимо у замрзивач најмање пола сата. Када их извадимо сечемо на парчиће дебљине око 3 цм. У једном тањиру виљушком умутимо јаја, а у други сипамо презле. Ролате прво уваљамо у јаја, а затим у презле и стављамо у загрејано уље или маст да се пеку. Испржимо са обе стране па их вадимо на убрус како би се оцедио вишак масноће.

Погледајте још један Миличин рецепт, за слаткиш: 

@mycheerfulkitchen ◽MEDENO SRCE◽ •10 kašike džema/pekmeza •1 čaša šećera •1 vanilin šećer •1,5 čaša gazirane vode •2,5 čaše brašna •1 kašika kakaa •1 prašak za pecivo •pola čaše ulja •8 kašike džema/pekmeza+100g čokolade Preliv: •100g čokolade •3-5 kašike ulja #reels #tasteful #tastyfood #instagram #dessert #kitchen #yummy #yummyfood #cooking #cookies #newyear #njam #foodblogger #FoodLover #fyp #food ♬ Christmas Magic - AShamaluevMusic
EUR/RSD 117.0612
Најновије вести