overcast clouds
16°C
09.07.2025.
Нови Сад
eur
117.1807
usd
100.0433
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПИТА „НА КАШИКЕ“ ЈЕ НОВИ ХИТ Без развлачења, без муке, прелака и за почетнике!

09.07.2025. 18:12 18:34
Пише:
Извор:
Klix.ba
пита
Фото: pixabay

Ако желите нешто другачији оброк, испробајте питу "на кашике". Веома је једноставна за припрему јер не морате месити тесто нити га развлачити.

Овај занимљив рецепт пронађен је на YouTube каналу „Аурора рецепти“, а у видеу можете детаљно погледати како се прави пита „на кашике“.

Састојци за тесто:
 

300 мл млаког млека

1 кесица сувог квасца или пола коцкице свежег

1 кашичица шећера

1 кашичица соли

2 јајета

450–500 г брашна

Састојци за фил:
300 г сира

100 мл млека

200 г киселе павлаке

1 јаје

мало соли

Додатно:
уље

Припрема:
 

У већу чинију сипајте 300 мл млека, додајте квасац и шећер и промешајте. Затим додајте мало брашна, два јајета и кашичицу соли. Умутите смесу сличну оној за уштипке, постепено додајући брашно. Покријте чинију и оставите тесто да нарасте.

Док тесто одмара, припремите фил: помешајте свеж сир, павлаку, со, једно јаје и млеко па све добро измешајте. Смеса треба да буде ретка. Сипајте фил у плићу посуду ради лакшег руковања.

У шољу сипајте мало уља — кашику ћете повремено умакачати у уље како би се тесто лакше вадило.

Кашиком вадите тесто и спуштајте у посуду са филом. Прелијте га филом, па тако припремљене „лепиње“ слажите у округлу тепсију пречника 30 цм, обложену папиром за печење и премазаном уљем.

Понављајте поступак док не потрошите тесто, а на крају остатак фила прелијте преко целе пите. По жељи, посипајте сусамом.

Питу пеците у унапред загрејаној рерни на 180°C, 35 до 40 минута. Када је извадите, док је још топла, можете је премазати с мало маслаца.

Klix.ba

Извор:
Klix.ba
Пише:
Пошаљите коментар
ЗА СВЕ КОЈИ НЕЋЕ ДА СТОЈЕ ПОРЕД ШПОРЕТА Летња пита од тиквица која се прави очас посла
da

ЗА СВЕ КОЈИ НЕЋЕ ДА СТОЈЕ ПОРЕД ШПОРЕТА Летња пита од тиквица која се прави очас посла

08.07.2025. 16:36 16:43
СЛИЧНО БУРЕКУ, АЛИ УКУСНИЈЕ Пропећ је најукуснији специјалитет који нам долази с југа, спрема се очас посла
pita

СЛИЧНО БУРЕКУ, АЛИ УКУСНИЈЕ Пропећ је најукуснији специјалитет који нам долази с југа, спрема се очас посла

28.05.2025. 11:44 11:51