Рецепт дана: Бајадере

Без обзира да ли је у питању она куповна или пак она  у домаћој режији, бајадера је истински рај за све слаткољупце који воле компактне чоколадне колаче.
bajadera
Фото: Youtube Printscreen

Састојци  ( за 30 особа):

- 750 г млевеног кекса,

- 200 г кокос,

- 1 лимун,

- 200 мл воде,

- 400 г шећера,

- 1 маргарин,

- кесица ванил шећера

За глазуру:

- шољица млека,

- 2 кашичице маргарина,

- 3 кашичице шећера,

- 100 г цоколаде

Припрема:

1. Млевени кекс и кокос помешати у дубљој посуди.

2. Изрендати кору од лимуна (може и поморанџе), па све заједно добро промешати.

3. Ставити воду да проври, па додати шећер, ванил шећер и маргарин.

4. Кад проври, одмах сипати у посуду с кексом и кокосом.

5. Све фино промешати, направити хомогену смесу, па је истрести на науљен плех. Лепо поравнати.

6. Ставити чоколаду да се топи на на тихој ватри. Додати млеко, маргарин и шећер, па добијеном глазуром прелити бајадере.

7. Оставити у замрзивачу 2-3 сати да се добро охлади.

8. Кад се колач добро охлади, сећи га штанглице.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести