Рецепт дана: Брза супица

Ако се ових дана баш и не осећате најбоље због честих промена времена или ако вам је имунитет у силазној путањи, тањир топле супице би могао да вам буде од велике користи.
supa
Фото: www.freeimages.com

Састојци:

300 г пилетине,

2 струка младог лука,

1 кашика ланеног семена,

2 л воде,

1 ловоров лист,

1 средња шаргарепа,

1 мањи корен целера,

1 шака грашка,

1 чен белог лука,

1 шоља броколија,

1 шака кукуруза шећерца,

со и бибер по укусу,

уље

 

Припрема:

1. У шерпу у којој ћете припремати супу сипати уље да се загреје на средњој температури.

2. Док се уље не загреје, исецкати млади лук, па га додати у лонац.

3. Пилетину исећи на коцкице, па додати у лонац.

4. Оставити да се крчка и, уколико је потребно, додати још мало воде. 5. Када је месо скоро готово, додати претходно очишћене и нарендане шаргарепу и целер.

5. Налити водом, па потом додате остале састојке, поклопити и оставити да се скува.

6. Након десетак минута, промешати и проверити да ли је готово.

7. Зачинити по укусу и служити топло.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести