Рецепт дана: Лажна сарма

Класична сарма, као што је познато, припрема се од млевеног меса. Овог пута предлажемо да је „смотате“ мало другачије: са нарибаним кромпиром и сланином.
sarma
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 3 кромпира,

- мања главица лука,

- 4 чена белог лука,

- 2 јајета,

- шака пиринча,

- неколико режњева сланине,

- главица киселог купуса,

- кашичица црвене паприке,

- соли и бибера по укусу

- кашичица вегете

За запршку:

- кашика масти,

- врхом пуна кашика брашна,

- кашичица млевене црвене паприке

Припрема:

1. Ољуштити црвени и бели лук, а затим и кромпир.

2. Изрендати кромпир и бели лук, а црвени исецкати.

3. Ситно исецкати сланину, па додати бибер, млевену црвену паприку, со и вегету.

4. Све добро промешати.

5. Одвојити листове киселог купуса и сваком одсећи главну жилу.

6. Пунити листове филом, па завити.

7. Напунити посуду сармом, на врх ставити један лист купуса, па све заједно залити водом.

8. Сарму поклопити мањим поклопцем и пустити да се кува.

9. Пред сам крај додати запршку од масти, брашна и црвене млевене паприке.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести