Рецепт дана: Летња чорба од краставаца

Лагана и освежавајућа чорба од краставца, нане, тиквица и парадајза идеалан је оброк током врелих дана који су пред нама.
krastavac
Фото: www.freeimages.com

Састојци:

 - 8 краставаца,

- кришка хлеба,

- веза младог лука,  

- 4 мање тиквице,     

- 2 парадајза,   

- неколико листова нане,

- 2 дцл бујона од поврћа,

- кашика јабуковог сирћета,

- 5 кашика маслиновог уља,

- соли и бибера по укусу

Припрема:

1. Краставце ољуштити, па један исећи на колутиће, а остале преполовите по дужини, уклоните им семенке и исећи на траке.

2. Са кришке хлеба уклонити кору, средину исецкати на коцкице и измиксати са тракама од краставаца.

3. Додати сирће, со, хладан бујон, бибер и маслиново уље, па промешати да се добије хомогена кремаста маса.

4. Оставити да се хлади у фрижидеру.

5. Тиквице, ољуштени парадајз и млади лук исецкати на коцкице.

6. Овако припремљено поврће сипати у посуду, додати неколико исцепканих листова нане, кашику маслиновог уља, посолити и промешати.

7. Охлађену чорбу распоредити у посуде, у средину сипати мало припремљеног поврћа и сервирати.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести