Рецепт дана: Пекарски кромпир

Најхрскавији пекарски кромпирићи- споља храскави, а изнутра мекани "као душа".
pekarski krompir
Фото: www.freeimages.com

Састојци:

- килограм кромпира,

- два лимуна,

- литар и по воде,

- 1-2 кашике оригана,

- 2 чена белог лука,

- 75 мл маслиновог уља,

- 3 супене кашике гриза,

- со и бибер по укусу,

- кафена кашичица алеве паприке

Припрема:

1. Ољуштити кромпир, па потом сваки исецкати на четтвртине. Ако је мањи, онда га само преполовити.

2. Зарезати мало ножем сваку страну комадића кромпира, како би добио лепши укус при печењу.

3. Поређати их у шерпу, исцедити два лимуна (убацити и коре), прелити литром и по воде и чекати да прокључа.

4. Након тога, нека се кувају у кључалој води 10 минута.

5. За то време загрејати рерну на 200 степени и одмах убацити празан плех у њу.

6. Након десетак минута, процедити кромпир и бацити кору од лимуна. 7. У посебну посуду изручити кромпир и оставити га неких пет минута да се прохладе.

8. Потом додати маслиново уље, оригано, ситно исецкан бели лук, алеву паприку, гриз, со и бибер.

9. Промешати добро све да се сједини, а онда у врео плех поређати кромпир.

10. Пећи 30 до 40 минута, а на сваких десет минута окретати кромпир како би се добила хрскава корица са свих страна.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести