Рецепт дана: Пилећи батаци у сафту

Батачићи никад нису били „слађи“. Слободно убаците у јену и неку главицу лука више, посебно ако чак и више од меса волите „мочу“.
piletina bataci
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 8 пилећих батака

- 4 главице лука,

- 2 чена белог лука,

- вегета,

- со и бибер,

- 1/2 дл маслиновог уља

Припрема:

1. Батаке, пар сати пре печења, зачинити вегетом, увити у фолију и оставити у фрижидеру.

2. Лук исећи на плошке, бели лук преполовити, па све ставити у ватросталну посуду заједно са батацима.

3. Залити уљем и пећи прекривено фолијом у рерни загрејаној на 200 степени неких 40 минута.

4. Скинути фолију окренути бате и вратити у рену да вишак течности испари, а месо се зарумени.

5. Послужити уз печене кромпириће и салату по жељи.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести