Рецепт дана: Пилетина у тортиљи

Укусна и шарена варијација на тему мексичког бурита готова је за свега 20 минута, а укус је... Готово за 20 минута: Фина пилетина у тортиљи којој нећете моћи да кажете не...
burito tortilje
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 4 тортиље,

- 2 комада пилећих груди,

- 250 г ситнијих шампињона,

- 400 г пасуља из конзерве,

- 200 г кукуруза,

- 2 парадајза,

- 1 краставац,

- већа главица лука,

- мања главица зелене салате,

- 50 г чедар сира (може и пармезана),

- маслиново уље,

- 2 кашике соја соса,

- кашичица оригана

За прелив:

- 180 г грчког јогурта,

- чен белог лука,

- кашика маслиновог уља,

- кашичица димљене паприке,

- прстохват соли,

- мало бибера

Припрема:

1. Пилетину исећи на мање коцкице, посути је ориганом, па прелити с мало маслиновог уља и две кашике соја соса.

2. Пустити да се пилетина кратко маринира и припремити остале састојке.

3. Шампињоне лагано очистити, па их преполовити.

4. Зелену салату опрати, истргати листове и просушити их. Лук исећи на танке колутове, парадајз на ситне коцкице, а краставац опрати, просушити и исећи на шните.

5. Оцедити паусљ и кукуруз.

6. Грчки јогурт помешати с маслиновим уљем, додати кашичицу димљене паприке, протиснути бели лук, посолити, побиберити и све добро измешати.

7. У добро загрејаном тигању кратко испржити пилетину (око 5 минута) уз стално мешање, извадити је па у истом тигању изгриловати шампињоне (такође око 5 минута), извадити их и додати пилетини. Све добро промешати.

8. У истом тигању кратко загрејати и изгриловати тортиље.

9. Напунити сваку тортиљу: ставити лист зелене салате, две кашике пасуља, кашику кукуруза; додари пар кашика пилетине и шампињона и мало рибаног сира, па посути колутићима лука, коцкицама парадајза и шнитама краставца. Све прелити с пар кашика соса од јогурта.

10. Заролати бурито и послужити.

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести