Рецепт дана: Пита с буковачама и шампињонима

Не мора сваки дан у тањиру да буде и меса. Пробајте ову посну питу и уверите се да су буковаче и шампињони сјајна протеинска замена.
pecurke
Фото: pixabay.com

Састојци:

- ½ кг кора за питу,

- 250 г буковача,

- 250 г шампињона,

- 3 главице црног лука,

- мало першунов листа,

- 2 дл уља,

- 2 дл киселе воде,

- со, бибер, вегета, туцана паприка по укус,

- 30 г маргарина

Припрема:

1. Црни лук ситно исецкати и пропржити на уљу, додати исецкане буковаче и наставити с пржењем.

2. Ситно исећи шампињоне и першунов лист. У лук и буковачу додати шампињоне, зачинити сољу, бибером, вегетом и туцаном паприком. Продинстати десетак минута, па додати першунов лист.

3. Помешти киселу воду и уље. Слагати по три коре једну на другу и сваку прскати мешавином воде и уља. На трећу кору распоредити фил од печурака.

4. Савити мало десну и леву страну да фил не би изашао приликом печења и увити у ролат.

5. Понављати поступак док се не утроши материјал.

6. Ролате слагати у науљен плех и пећи око пола сата у рерни загрејаној на 200 степени.

7. Извадити плех из рерне, исећи парчиће и мало их премазати коцкицом маргарина.

8. Вратити питу у рерну (коју смо смањили на 180) и запећи.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести