Рецепт дана: Равиоле пуњене бундевом

Комбинација пиреа од печене бундеве и кремастог сира фантастично је пуњење за јастучиће од домаћег теста, којима је најбољи „зачин“ мирисна сланина.
ravioli
Фото: pixabay.com

Састојци:

За тесто:

- 400 г меког брашна,

- 3 велика јајета,

- кашика уља,

- мало соли

За фил:

- 250 г бундеве,

- 40 г пармезана,

- 150 г кремастог сира,

- влашац,

- со и бибер

За сос:

- 100 г сланине,

- зачинско биље,

- главица лука,

- путер,

- 2 дл супе,

- 1/2 кашичице јестивог скроба,

- пармезан

Припрема:

1. Помешати састојке за тесто и месити око десет минута, па га замотати у крпу.

2. Бундеву преполовити, прелити маслиновим уљем, па ставите на плех за печење обложен папиром и пећи око 45 минута на 180 степени.

3. Бундеву издубити кашиком, па изгњечити у пире, додати пармезан, сецкани влашац, со и бибер.

4. Разваљати тесто на дебљину од око 2 милиметра.

5. Исећи га на правоугаонике, па на средину сваког ставити фил.

6. Потом сваки правоугаоник навлажити водом, па спојити крајеве и оставити да се кратко суше.

7. На путеру пропржити лук и сланину, додати супу помешану са скробом и зачине. Кратко кувати, па прелити преко равиола и на крају посути пармезаном.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести