Рецепт дана: Пилећи паприкаш са ноклицама

У питању је старо јело које увек изнова одушеви савршеном комбинацијом укуса.
paprikas
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 4 батака и карабатака,

- 2 главице црног лука,

- 2 чена белог лука,

- 2-3 кашике брашна,

- 1 дл сока од парадајза,

- кашичица алеве паприке,

- 5-6 кромпира,

- со, бибер и суви зачини по укусу,

- уље        за пржење

За ноклице:

- 1 јаје,

- 2 кашике брашна,

- мало соли,

- кап уља

Припрема:

1. Батаке опрати и осушити, па их уваљати у брашно и пржити на мало уља са сваке стране.

2. Пржене батаке извадити из шерпе и оставити са стране.

3. Црни лук исећи, па пропржити, затим додати бели лук и пропржити заједно док не омекша.

4. Додати кромпир исечен на крупније кришке, црвену паприку, сок од парадајза, со, бибер и зачине.

5. Батаке вратити у шерпу налити водом и кувати на лаганој ватри око сат и по времена.

6. Пред крај направити ноклице: јаје умутити виљушком и посолити, па постепено додавати брашно и све добро промешати да се смеса уједначи.

7. Кашичицом вадити кнедле и спуштати их у кувани паприкаш.

8. Вадити најмањом кашичицом јер оне нарасту током кувања.

9. Кувати још 10-15 минута и послужити.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести